Dorperkidz

Gezellige, betrouwbare, betaalbare opvang

Thema Coco kan het !

 

Boekentip:

  • Coco kan het!

Liedjes:Leuke filmpjes:


De uitdaging: ga jij hem aan?!Leuke knutsel ideetjes

vogelnestje maken
vogelnestje maken
Coco handafdruk (verven)
Coco handafdruk (verven)
Coco van IJslolie stokjes
Coco van IJslolie stokjes
coco van papieren beker
coco van papieren beker
coco vliegt (op een stokje)
coco vliegt (op een stokje)
crow tamplete
crow tampletekleurplaat:


Activiteiten

 

Wat hoog!

Coco gluurt naar beneden. Wat is het hoog! Ze drukt haar vleugels plat op haar rug en trippelt snel terug naar het nest.

Coco wil wel naar beneden, maar ze durft niet. Het is veel te hoog. Laat de kinderen een afbeelding of knuffel van een vogel op een lage kast zetten. Hierna maken ze iets waarmee Coco van de kast kan worden gehaald. Het moet iets zijn dat op de vloer staat en tot de kast reikt. De kinderen bedenken zelf wat ze willen maken en welk materiaal ze gebruiken. 

Suggesties:

  1. Een kind maakt een ladderwagen van een Playmobilauto waar hij een ladder van karton aan bevestigt. - Een kind hangt een touw op waarlangs Coco naar beneden kan glijden.
  2. Een kind maakt een trap van Kapla of blokken.
  3. Een kind maakt een ladder van Knexx

 

Vormenkunst

En als het lukt, dan kan ik samen met mijn vriendjes mooie vormen vliegen. De vogels vliegen vormen in de lucht. Laat de kinderen een vormenkunstwerk plat op de vloer maken. Het kunstwerk moet bestaan uit de vormen rechthoek, vierkant, cirkel en/of driehoek. De kinderen mogen het kunstwerk maken van bestaande materialen zoals pannen, onderzetters, puzzels, boeken, vazen, cds, kussens enzovoorts of maken met natuurlijk materiaal. Het kunstwerk kan ook met stoepkrijt op de stoep worden getekend of worden geverfd op een groot vel (behangpapier).

 

Fladderen met vleugels

Nee, mama! Ik kan het echt niet!' piept Coco, Ik weet zeker dat je het wel kunt, lieve schat. Ik zal je helpen... HUPSAKEE!' Goed fladderen met die vleugels!" Mama helpt Coco bij het vliegen. Laat de kinderen hun favoriete knuffel pakken en vleugels voor hem maken met knutsel- of constructiemateriaal. Hierna krijgt de knuffel vliegles. Kan hij vliegen?

Pas op voor de poes

Kijk in het boek naar de poes. Op verschillende momenten loert hij naar Coco,

Gevaarlijk! Laat de kinderen vier dingen bedenken waarmee de poes naar huis kan worden gelokt en laat ze de oplossingen maken of tekenen.

BOEM!

Doe je voorzichtig, Coco? roept mama. En pas op voor die ... BOEM! Coco is tegen de boom gevlogen. Laat de kinderen bedenken wat haar kan troosten. Ze maken dit door te knutselen, tekenen, bouwen of construeren. Denk aan: een warm nest, haar moeder, een lekkere worm, een pleister op de pijnlijke vleugel. 

Kriebel beestjes

Op iedere pagina heeft de schrijfster kleine insecten verstopt. Kunnen de kinderen alle insecten vinden? bespreek samen hoe ze er uit zien, en wat ze beleven. Zijn ze verliefd? Zijn ze aan de wandel?

Laat de kinderen met een vergrootglas de insecten zelf zoeken in het boek.


Werkbladen