Dorperkidz

Gezellige, betrouwbare, betaalbare opvang



Uitjes in Noord - Holland

Even geen idee wat je met je kinderen kan doen. Hieronder vind je een lijst met leuke opties.

Heel veel plezier met jullie familie uitjes!


Sprookjes Wonderland

Sprookjeswonderland is een betoverend park voor gezinnen of voor opa en oma met de kleinkinderen. In Sprookjeswonderland is van alles te beleven, binnen gluren bij de kabouterhuisjes en zelf varen in de Dobberbootjes. Dieren aaien in de kinderboerderij en glijden, draaien en schommelen in de grote speeltuin. Maar vergeet ook de attracties niet, zoals een ritje in een oldtimer.

Website: www.sprookjeswonderland.nl

Adres:Kooizandweg 9, Enkhuizen


Zuiderzee Museum

Het Zuiderzeemuseum is een cultuurhistorisch museum in de Nederlandse stad Enkhuizen in de provincie Noord-Holland, waar de cultuur en de maritieme geschiedenis van de voormalige Zuiderzee in beeld worden gebracht. Het museum bestaat sinds 1948. Het is in 1983 uitgebreid met een groot buitenmuseum waar gebouwen en buurten van rond de Zuiderzee zijn herbouwd en ambachten worden gedemonstreerd.

Website: www. zuiderzeemuseum.nl

Adres: Wierdijk 12, Enkhuizen


Holle Bolle Boom

Hebben jullie zin in een heerlijke dag spelen? De Holle Bolle Boom biedt volop speelplezier voor een geslaagd dagje uit. Jullie zijn niet afhankelijk van het weer, want er is Binnen en Buiten genoeg te beleven. De Holle Bolle Boom kent namelijk drie belevenissen: de 'Binnen' 'Buiten' en 'Plons'. Jullie kunnen kiezen voor één belevenis, maar je kunt ze ook combineren!

Website: www.hollebolleboom.nl

Adres: Bongerdlaan 3, 1747 CA, Tuitjenhorn



Speelpark Oud Valkenveen

Met veel plezier spelen in Oud Valkenveen! Kinderen willen natuurlijk niets liever dan een grote speelplaats waar de hele dag gespeeld kan worden. Oud Valkeveen biedt voor jouw kind de leukste dag uit met vele diverse speeltoestellen en plekken. Wat kan je verwachten? Leuke speeltoestellen in Oud Valkeveen.

Website: www.oudvalkeveen.nl

Adres:Oud Huizerweg 2, 1411 GZ Naarden


Muiderslot

Het Muiderslot is een middeleeuws kasteel in het Noord-Hollandse Muiden, gebouwd rond 1285, in ere hersteld vanaf 1370 en een Rijksmuseum sinds 1878. De eerste restauratie begon in 1895, de tweede, waarbij ook de directe omgeving in 17e-eeuwse staat werd teruggebracht, in 1955. In 1999 begon de laatste restauratie, waarbij de vesting en de groentetuin aan de beurt kwamen. Het slot is waarschijnlijk in het laatste kwart van de 13e eeuw gebouwd en veel van de inrichting dateert uit de 17e eeuw, maar is er pas later neergezet. 

Website: www.muiderslot.nl

Adres: Herengracht 1, 1398 AA Muiden


Batavier

Speelpark de Batavier is een sfeervol park waar kinderen volop kunnen spelen, klimmen en ravotten. Kinderen kunnen zich vermaken met veel verschillende attracties, waar ze niet voor in de rij hoeven te staan.Terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin, kunt u heerlijk wat drinken op het zonnige terras of in het gezellige restaurant.

Website: debatavier.nl

Adres: Bergerweg 100, 1817 MN Alkmaar

Land van Fluweel

Land van Fluwel is het grootste en fleurigste speelparadijs van Noord-Nederland! Hier bewonder je de grootste tulpenvelden ter wereld en ga je op avontuur in de natuur. Geniet van het uitzicht op de elf meter hoge uitkijktoren, loop het Blote Voetenpad en speel samen in het Klim & Klauter speelparadijs.

Website: www.landvanfluweel.nl

Adres: Land van Maat, 1852 HP  Heiloo



Museum Broekerveiling

De oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast.

De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen die boven het water zijn gebouwd. 

Website: broekerveiling.nl

Adres: Broekerplein 10, 1721 CX Broek op Langedijk


Marine Museum

Het Marinemuseum is een maritiem museum in de Noord-Hollandse stad Den Helder. Het museum ligt op de voormalige marinewerf Willemsoord en is ondergebracht in de Stichting Koninklijke Defensiemusea. Het museum bestaat uit enkele gebouwen aan de wal en enkele schepen aan de kade. In de gebouwen zijn vaste en wisselende tentoonstellingen te zien, deels over de geschiedenis van de marine en deels over de technische ontwikkelingen.

Website: www.marinemuseum.nl

Adres: Hoofdgracht 3, 1781 AA Den Helder


Huis van Hilde

Huis van Hilde is een archeologiecentrum van de provincie Noord-Holland dat begin 2015 werd geopend in Castricum. Het centrum is genoemd naar een pop en een gezichtsreconstructie, die op basis van een skeletvondst werden gemaakt en die als Hilde bekendstaan.

Website: www.huisvanhilde.nl

Adres: Westerplein 6, Castricum


Vlindertuin Vlindorado

De in Waarland tropische gelegen Vlindertuin Vlindorado is één van de grootste overdekte vlindertuinen van Europa. De vlindertuin is gevestigd in de bloemenkwekerij Dekker Anthuriums. Dit vlinderparadijs is een geschikte attractie voor elk weertype. Tussen de exotische platen fladderen ongeveer 1000 bijzondere gekleurde vlinders rond zoals de sensationele blauwe Morpho. Tijdens de wandeling door de vlindertuin kunt u ook nog de rupsentuin bezoeken. Hier vindt u de rupsen en poppen die wij zelf kweken. Ook is er nog een vogeltuin gevestigd in vlindertuin Vlindorado. Hier staat u oog in oog met prachtig gekleurde vogels die vrij rondvliegen in de volière waar u doorheen kunt wandelen. Een bezoek aan de vlindertuin is voor jong en oud een leuke en leerzame belevenis.

Website: www.vlindorado.nl

Adres: Smeetsweg 12, Waarland


Hoenderdaell

Je vindt het allemaal op Landgoed Hoenderdaell! Van kinderboerderij tot roofvogeltuin en van jungle tot weidse vlaktes waar kangoeroes rondspringen: kom langs en duik in de wereld van de dieren. En let goed op, want het kan zomaar zijn dat je pad wordt gekruist door een emoe, fazant of een van de andere vrij rondlopende bewoners van het dierenpark.

Website: www.hoenderdaell.nl

Adres: Van Ewijckskade 1 Anna Paulowna


Blanckendael

Kom naar het unieke Van Blanckendaell Park in Tuitjenhorn en ontdek hoe dieren uit alle werelddelen gezellig met elkaar samenleven. Als je mij, Arie de Ara, volgt, kom je alles te weten over de 'Blanckendaellse beestenboel'. Naast vele dieren in de Zoo, vind je in het park ook een museum met historische landbouwwerktuigen, een speeltuin, een gezellige kantine en diverse terrasjes.

Website: www.blanckendaellpark.nl

Adres: Veilingweg 9, 1747 HG Tuitjenhorn


Speeltuin Kindervreugd

Nostalgische speeltuin met klassieke, veilige speeltoestellen voor (kleine) kinderen met (groot-)ouders op een terras waar heerlijke koffie wordt geschonken.

Website: www.speeltuin-enkhuizen.nl

Adres: Wagenaarstraat 1a, 1601 LH Enkhuizen


Schapenboederij Texel

Kom lammetjes knuffelen op Texel!

Schattige wollige lammetjes die dartelend en springend door het weiland gaan. Wie wordt daar nou niet vrolijk van? Nog leuker wordt het als je die lammetjes kunt knuffelen! Dat kan op Schapenboerderij Texel. Wij hebben bijna het hele jaar door lammetjes. Die zijn dol op aandacht en laten zich graag aaien en knuffelen.

Website: www.schapenboederijtexel.nl

Adres:Pontweg 77, 1791 LA Den Burg


Bibliotheek

School 7 heeft een eigen mini-theater: Zaal 7. Een prachtige plek om te genieten van een lezing of een ander optreden. Met 87 stoelen en een romantisch uitzicht over de binnenhaven. Regelmatig zijn er boekpresentaties, lezingen en andere activiteiten.

De bibliotheek won in 2018 de Public Library Award of the Year. Het instituut is (deels) gevestigd in een historisch pand van het voormalige Schoolgebouw 7

Website: www.kopgroepbibliotheken.nl/school-7


Adres: Keizersgracht 94, 1781 BB Den Helder


Strand

Bij strandafslag Camperduin is een Speelboot.

Bij strandafslag Petten is tussen de palen een schommel, waarmee je over het water schommelt.

7x de mooiste stranden in Noord-Holland

Strand van Zandvoort

Egmond aan Zee

Callantsoog

Julianadorp

Bergen aan Zee

Bloemendaal

Petten


Zwembad

Het Oosterbad

Aalsmeer

De Waterlelie

Aalsmeer

De Spetter

Abbekerk

Sport- en recreatiecomplex de Hoornse Vaart

Alkmaar

De Hout

Alkmaar

De Meerkamp

Amstelveen

De Mirandabad

Amsterdam

Flevoparkbad

Amsterdam

Het Marnix

Amsterdam

Sloterparkbad Amsterdam

Amsterdam

Sportfondsenbad Amsterdam-Oost

Amsterdam

SportPlaza Mercator

Amsterdam

Bijlmer Sportcentrum

Amsterdam Zuid-Oost

De Weid

Andijk

Sportplaza De Sporthoeve

Badhoevedorp

’t Ploetertje

Benningbroek

Hippo’s Les- & Sportbad De Beeck

Bergen

Sportfondsenbad Beverwijk N.V.

Beverwijk

Den Krieck

Breezand

Sportcentrum de Zandzee

Bussum

Koggenbad

De Goorn

Zwemparadijs Calluna

De Koog

Aquacentrum Den Helder

Den Helder

AGO-zwembad

Diemen

Recreatiebad Enkhuizerzand

Enkhuizen

De Kloet

Grootebroek

Boerhaavebad

Haarlem

Openluchtbad de Houtvaart

Haarlem

Sportcentrum de Planeet

Haarlem

Sauna de Waterakkers

Heemskerk

De Waterakkers

Heemskerk

Waardergolf

Heerhugowaard

Het Baafje

Heiloo

Loos

Heiloo

’t Hemmerven

Hem

De Lieberg

Hilversum

De Venne

Hippolytushoef

SKWA Sportcomplex Koning Willem-Alexander

Hoofddorp

Openluchtzwembad Het Streekbad

Hoogkarspel

’t Woudmeer

Hoogwoud

Zwem- en recreatiebad De Waterhoorn

Hoorn

Sportcentrum De Meent

Huizen

Sijsjesberg

Huizen

De Heerenduinen

IJmuiden

Zaangolf

Koog aan de Zaan

De Crommenije

Krommenie

De Breek

Landsmeer

Sportcentrum De Biezem

Laren nh

Midwoud

Midwoud

Sportfondsenbad Monnickendam

Monnickendam

Sportcomplex De Lunet

Naarden

De Rijd

Nieuwe Niedorp

SportPlaza De Estafette

Nieuw-Vennep

Duikerdel

Noord-Scharwoude

Buitenmeere

Obdam

Strandbad ’t Skarpet

Oude Niedorp

Amstelbad

Ouderkerk aan de Amstel

Leeghwaterbad

Purmerend

Sportfondsen Schagen/Zwembad De Wiel

Schagen

Campanula

Sint Maartensvlotbrug

Buitenzwembad de Bever

Sint Pancras

De Holle Bolle Boom

Tuitjenhorn

Openluchtzwembad De Zien

Uitgeest

De Otter

Uithoorn

De Waterdam

Volendam

Geestmerend

Warmenhuizen

Weesp

Weesp

De Zeehoek

Wervershoof

Wieringerwaard

Wieringerwaard

De Terp

Wieringerwerf

Oogduinen

Julianadorp

De Wirg

Winkel

Molenbad

Wognum

Het Zwet

Wormer

De Watering

Wormerveer

De Slag

Zaandam

Openluchtbad ’t Petje

Zijdewind

Zwem- en recreatiecomplex De Wijzend

Zwaag

Website: waargaanwezwemmen.nl


Ballorig

Ballorig is het leukste indoor kinderspeelparadijs van Nederland en Duitsland! Kinderen van 0 t/m 12 jaar kunnen in 43 vestigingen terecht voor het allerleukste dagje uit.

Noord-Holland

Website: www.ballorig.nl


Helderse Vallei

De Helderse Vallei is een natuur- en milieueducatief centrum langs de duinrand van Den Helder. Het ligt tussen het bos Donkere Duinen en natuurgebied De Helderse Duinen en is de toegangspoort tot het recreatiegebied Mariëndal. Naast het bezoekerscentrum is een openluchttheater, een uitkijktoren, Eko-Klimparcours De KlimVallei, een kinderboerderij en een grote parkeerplaats.

Website: www.deheldersevallei.nl

Adres: De Helderse vallei 9, Den Helder


Klimduinen / Kabouterpad

Bij Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op loop je samen met je ouders of met vriendjes en vriendinnetjes een route van 500 tot 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Met de kralenketting vind je de kleur van het volgende routepaaltje. Na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen.

Website: www.buitencentrumschoorlseduinen.nl

Adres: Oorspringweg 1, Schoorl


Sommeltjespad Texel

Het Sommeltjespad is een kindernatuurpad in de Dennen, gemaakt om goed kijken in de natuur te stimuleren. Volgens de legenden wonen er op Texel Sommeltjes, een soort aardmannetjes. Ze werden het meest gezien in de buurt van De Waal. Hier lag een oude grafheuvel waarop de Sommeltjes bij maanlicht dansten.


Website: www.npduinenvantexel.nl/5121/doen/wandelen/het-sommeltjespad-15-km

Adres: Pelikaanweg, Den Koog


Kinderboederij 't Dierenduintje


Hier zie je kinderboerderij ’t Dierenduintje: een plek waar liefhebbers zich inzetten voor het behoud van natuur en met liefde zorgen voor de dieren. Hier vind je zowel jonge als oude dieren. Kom gerust bij het varken, de konijnen en de ganzen kijken! Ook kunnen de kinderen hier rustig spelen. Misschien kun je zelfs wel een geitje aaien

 

Website: www.dierenduintje.nl

Adres: Duinenboschweg 1A, Castricum


Pluktuin bij Boersen

Fruit in de tuin: juli, augustus (tijdens de openingstijden)

Bloemen in de tuin: juni, juli, augustus, september (tijdens de openingstijden)

Aardbeien in de kas:  in de zomervakantie (regio Noord) ma t/m za van 11-17 uur. 

Rode, witte, zwarte, blauwe en kruisbessen, bramen, druiven en vele soorten snijbloemen! Onze aardbeien kunnen zelf geplukt worden in onze aardbeienkas.

 

Website: www.byboersen.nl

Adres: Dergmeerweg 30, Warmenhuizen


Kabouterpad IVN West Friesland

De Kabouterpadwandeling bestaat uit allerlei spelletjes en kleine natuuropdrachtjes. Bedoeld voor kinderen van 3 - 8 jaar samen met (groot)ouders. De wandeling over een schelpenpad van 1,3 km duurt circa 20 minuten (wandeltempo voor volwassenen zonder pauze). Reken op 60 min. met kinderen die aan de spelletjes meedoen. De Kabouterroute wordt aangegeven d.m.v. 11 paaltjes rondom de grote plas in het Streekbos; deze hebben een button met een rood kaboutermutsje (zie afbeelding).

Website: www.IVN.nl/afdeling/west-friesland/kabouterbos-streekbos

Adres: Plantage Middenlaan 2c Amsterdam


Park van Luna

Park van Luna is een recreatiegebied van 170 hectare in Heerhugowaard dat gelegen is rondom de wijk Stad van de Zon. Het gebied bevat 40 hectare bos met wandel- en fietspaden, ruimte voor evenementen en 75 hectare water van zwemwaterkwaliteit. Het bijbehorende Meer van Luna heeft een zandstrand, ligweiden en een dagcamping.

Website: www.geestmerambacht.nl/park-van-luna/over-park-van-luna


Adres: N508 Heerhugowaard


De bonte belevenis

Ontdek de Bonte Belevenis. Ervaar de unieke manier waarop het landgoed is vormgegeven. Naast de ambachten kan buiten genoten worden van de boerderijdieren, de speelweide, de picknickweide, de kruiden- en moestuin en meer.

Website: www.landgoeddebontebelevenis.nl

Adres:Rommelpot 11, Den Hoorn


Tulpen plukken Floratuin (maart / mei)

Tussen de bloeiende bollenvelden in de polder van Anna Paulowna en Julianadorp ligt Floratuin Julianadorp. In deze bloeiende showtuin van 7000 m² is een bijzonder assortiment exclusieve en nieuwe soorten bloembollen te zien. Bezoekers kunnen een wandeling maken door de showtuin en genieten van de bloembollen in bloei. De bloembollen uit onze tuin die te bestellen zijn, staan in de besteltuin. De winkel is het gehele jaar geopend. De showtuin en besteltuin zijn vanaf eind maart tot half mei te bezichtigen.

Website: floratuin.com

Adres: Rijksweg 85,  Julianadorp


IJsboederij Labora Texel

De basis van het ijs van IJsboerderij Labora op Texel is de melk van hun eigen melkkoeien. Dit geeft het ijs een volle, eigen en unieke romige smaak. In totaal zijn er zestien smaken en het assortiment wisselt regelmatig. Ook kunt u een halve-literverpakking meenemen voor thuis.

Website: www.ijsboederijlabora.nl

Adres: Hollandseweg 2, 1795 LE Cocksdorp


Speeltuin de hoef

Natuurspeeltuin De Hoef is een speeltuin waarin de natuur centraal zal staan en waar mensen, jong en oud, elkaar kunnen ontmoeten. De speeltuin is zo ingericht dat alle kinderen er kunnen spelen, dus de speeltuin is geschikt voor ‘inclusief spelen’. Dat houdt in dat alle kinderen met of zonder lichamelijke beperking er samen kunnen spelen.

Website: www.speeltuiondehoef.nl

Adres: Mesdaglaan 180  Alkmaar


Geestmerambacht

Recreatiegebied Geestmerambacht is gelegen aan de westelijke zijde van de gemeente Langedijk in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het gebied is aangelegd rond de 'Zomerdel', een groot meer dat wordt omringd door weilanden en bossages. Het gebied is circa 200 ha groot, waarvan 40 hectare bos met wandel- en fietspaden en 75 hectare water van zwemwaterkwaliteit. Er is ruimte voor het houden van evenementen, jaarlijks terugkerende festivals zijn Indian Summer Festival en Liquicity. Rond het meer zijn faciliteiten aanwezig voor ontspanning op en aan het water, waaronder zandstrandjes en ligweides.

Website: www.geestmerambacht.nl

Adres: klaregroetweg 1, Noord Sacharwoude


Jumpcity

Free jumping bij Jumpcity betekend fun, sport en spanning. Welk niveau, welke leeftijd of welk doel je ook hebt, free jumping is cool! Meer informatie. Corona. Vanaf 19 november zijn we weer geopend. Meer informatie. Lessen. Voor de leukste freerun en jumplessen zit uw kind bij Jumpcity op de juiste plek!

Website: www.jump.city


Monkeytown

Welkom bij Monkey Town, het leukste en spannendste indoor speelparadijs van Nederland voor kinderen van 1 tot 12 jaar. Bij Monkey Town vind je alles wat je nodig hebt voor een dag voor spanning en beleving onder één dak: kinderen mogen bij ons lekker de beest uithangen en onbezorgd spelen in onze uitdagende en veilige overdekte binnenspeeltuinen. Voor kinderen zijn er tal van attracties zoals glijbanen, ballenbakken, lasergame arena’s, kindertrampolines, voetbalkooien en kinder escape rooms en een speciale peuterzone voor kinderen van 1 t/m 3 jaar, terwijl ouders is onze comfortabele horecagelegenheid rustig kunnen zitten. Kijk snel op de vestigingspagina van de Monkey Town vestiging bij jou in de buurt!

Website: www.monkeytown.eu


Skaga venture

Bezoekers aan dit evenementencentrum in Schagen kunnen e-karten, lasergamen, trampolinespringen in een 1.500 m2 groot park en Arcadegames spelen. In het hart van het center komt een restaurant met uitzicht op alle activiteiten.

Website: www.skagaventure.nl

Adres: Witte Paal 3K, Schagen


Goudvis

Speelpark De Goudvis Speelpark De Goudvis beschikt over 3 overdekte speelparadijzen. Dit samen vormt meer dan 2200m² overdekt speelplezier! *** Wij hanteren in ons Indoor Speelparadijs een tijdslot van 2 uur *** De enorme oud-hollandse buitenspeeltuin is overzichtelijk opgezet en ruim 3,5 ha groot.

Website: www.degoudvis.eu

Adres: Zeeweg 91, 1753 BB Sint Maartenszee


Bakkerijmuseum Medemblik

Kom proeven van vroeger! In het historische centrum van Medemblik vindt u het bakkerijmuseum "De oude bakkerij". In de geur van verse koek proeft u letterlijk de sfeer van vroeger. De bakkers demonstreren alle facetten van het ambacht, terwijl kinderen

Website: deoudebakkerij.nl

Adres:Nieuwestraat 8, Medemblik


Stoomtrein museum Hoorn

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik voert met historisch stoomtrammaterieel een dienst uit op de toeristische spoorweg Hoorn – Medemblik. Het bedrijf exploiteert ook, in samenwerking met Rederij Gebhard, de bootdienst Medemblik – Enkhuizen met het museumschip MS Friesland.

Website: www.stoomtram.nl

Adres: Van Dedemstraat 8, 1624 NN Hoorn


Zelfpluktuin Texel

De Zelfpluktuin op Texel is een leuk dagje uit voor het hele gezin! Hier kunt u zelf fruit, groenten en bloemen rechtstreeks uit de tuin plukken. Daarna kunt u lekker relaxen op het terras en de kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin. De tuin is rolstoelvriendelijk en honden zijn welkom, mits aangelijnd. 

Website: zelfpluktuin.nl

Adres: Middellandseweg 4, 1792 CG Oudeschild


Robbenoordbos

Het Robbenoordbos is een bos ten noorden van Wieringerwerf en ten zuiden van Den Oever, het ligt ongeveer een kilometer ten noorden van het Dijkgatbos

Het Robbenoordbos is een aangelegd broekbos ten noorden van Wieringerwerf en ten zuiden van Den Oever, in de Nederlandse gemeente Hollands Kroon, Noord-Holland. Oorspronkelijk had dit bos houtproductie als doel. Tegenwoordig wordt het gebruikt om in te recreëren. De ligging is hemelsbreed, ongeveer, een kilometer ten noorden van het Dijkgatbos. De twee bossen beslaan samen zo'n 600 hectare.

Website: www.robbenoordbos.nl

Adres: Noorderdijkweg Wieringerwerf


Speelboot Camperduin strand

Het houten Speelschip ‘de Slag bij Camperduin’ ligt bij de lagune op het strand van Camperduin. Het schip is een fantastisch speelobject met touwen, klimrekken, hangbruggen, kanonnen, glijbanen en een stuurwiel.

Website: geen

Adres: bij de lagune op het strand van Camperduin