Dorperkidz

Gezellige, betrouwbare, betaalbare opvang

De 7 leukste kabouterpaden

Genieten jullie van de zomervakantie? Het is niet alle dagen warm genoeg voor een plons in het zwembad, maar een speurtocht in het bos kan ook bij minder zomerse temperaturen. Wij zetten een aantal leuke kabouterpaden voor je op een rij!

Kabouter pad Nunspeet, Gelderland

Midden op de Veluwe in Nunspeet wonen allerlei kabouters. Als je goed kijkt, zie je hier allemaal mini-voetafdrukken in het zand en zelfs wielsporen van een kruiwagen. Pak je knapzak die je bij het bezoekerscentrum Nunspeet krijgt en je kabouterboek erbij, en noteer alle kaboutersporen die je onderweg tegenkomt. Spot je een kabouters met een rode muts? Dan heeft hij een speciale opdracht voor je. Zoek bijvoorbeeld een kriebelbeestje met een loeppotje. Je kunt de route online reserveren bij het bezoekerscentrum.

Kabouter pad Strafrechter Heide, Noord-Brabant

In de buurt van Eindhoven onder Geldrop vind je dit leuke kabouter pad. Zet de rode puntmuts op, smeer jullie wangen rood en zoek meteen de grote houten kabouter die vooraan bij HeideCafé De Strafrechter Heide staat. Hij wijst je de weg. Luister onderweg naar verhalen uit het grote kabouterboek en doe allerlei kabouteropdrachten. Kijk naar de kralenketting en vind de kleur naar het volgende routepaaltje. Na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen.

Kabouter pad Oud-Beijerland, Zuid-Holland

Dit kabouter pad is vooral op kleuters gericht en ongeveer 1,3 kilometer lang. Je krijgt hier – naast de rode puntmuts – vijftien opdrachtenkaarten mee. Als je alle opdrachten hebt uitgevoerd, krijgt je kind aan het eind van de route ook nog een klein presentje mee. Fijn is de kleine prijs, want dit kabouter pad loop je al voor 2 euro.

Kabouter pad Weerribben, Overijssel

Trek je laarzen of stevige schoenen aan, want in dit kabouter pad in Nationaal Park Weerribben-Wieden trek je direct het bos in. Kijk goed in de bomen, onder hoog gras of een hoopje bladeren: wie ziet als eerst een kabouterhuisje? Of spotten jullie misschien zelfs wel een kabouterdrolletje? Na afloop krijgt je kleuter een mooie kabouterpin. Zin om nog iets leuks te doen? Stap dan in een kano, fluisterboot of een overdekte rondvaartboot en ontdek het Nationaal Park Weerribben-Wieden vanaf het water.

Kabouter pad Westerschouwen, Zeeland

Op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duivenland vind je dit leuke kabouter pad. Ook hier krijg je een opdrachtenboekje en kaboutermuts mee en ga je op zoek naar die schattige, maar o zo verlegen kabouters. Wat dit pad extra leuk maakt, is dat de opdrachten veranderen met de seizoenen. De ene keer ga je insecten vangen en spoorzoeken, en de andere keer zing je een liedje zingen. Perfect dus om meerdere keren per jaar te doen.

Kabouter pad Schoorlse Duinen, Noord-Holland

Dit kabouter pad begint bij het bezoekerscentrum en loopt dwars door de duinen. Hier ga je dan ook op zoek naar echte duinkabouters! Spotten jullie er één? Dan mag je kleuter een toffe opdracht doen en tussendoor luister je naar een verhaal. Als jullie bij het eind van het pad zijn, krijgt je kind een kabouterplaat of -diploma als presentje mee. Vergeet vooral niet om nog even naar de buitenspeelplaats en waterbaan te gaan, die vind je naast het bezoekerscentrum. Langer wandelen? Dat kan ook, je vindt hier ook een blote voeten pad.

Kabouter pad de Pelen, Limburg

Dit kabouter pad is verhard, waardoor het ook heel geschikt is voor kinderwagens en rolstoelen. De route begint bij buitencentrum De Pelen en ook hier kun je luisteren naar een verhaal en allerlei opdrachten onderweg doen. Extra leuk aan dit kabouter pad is dat je niet alleen houten kabouters kunt zoeken, maar dat je op de route ook veel kaboutervoorwerpen kunt zien. Zoals kabouterhuisjes, maar er is zelfs een heuse kabouterpicknick. Ga je in de lente? Dan spot je hier ook nog eens veel jonge vogeltjes, want de route hangt vol met nestkastjes.